Over ons

Historiek


C&C, Computers and Communications N.V. werd in 1987 opgericht te Zingem door Germain Coghe. Midden 1990 verhuisde het jonge bedrijf met vier medewerkers naar een huurpand op het industrieterrein Bruwaan te Oudenaarde.

Dankzij onze gedrevenheid en aandacht voor kwaliteit konden we al heel snel een trouw klantenbestand opbouwen. Het succes van C&C drukte zich dan ook duidelijk uit in de groei van ons personeelsbestand. Vandaag telt ons team een 30-tal medewerkers.

In 2002 vestigde onze firma zich in een groot nieuw pand op de industriezone Hoge Bunders te Oudenaarde. Deze locatie biedt ons nog meer mogelijkheden, zeker wat betreft het organiseren van interactieve demo's en softwareopleidingen.

Na de succesvolle ontwikkeling en commercialisering van de IRIS boekhoudsoftware in 1988, startte C&C in 1997 met de ontwikkeling van de vernieuwende DIAS software. In 1999 lanceerden we de opvolger van IRIS (charcter based) en kwam dynIRIS op de markt. Niet alleen een nieuwe look-and-feel, maar ook heel wat extra functionaliteiten die van dynIRIS een ERP systeem maken geschikt voor de kleine en middelgrote ondernemingen. Ook DIAS werd in 2006 in een nieuw kleedje gestopt. De user interface werd herschreven in C#.NET om een nog groter gebruiksgemak te kunnen aanbieden.

Het eigen hardware team groeide in de loop van de jaren uit tot een gespecialiseerd competence center. U kunt beroep doen op hun expertise in uiteenlopende domeinen: netwerken, serverinfrastructuur, storage, telefonie, ... In 2010 werd de fakkel van managing director overgedragen aan Francine Coghe. Tevens worden alle software producten nu gecommercialiseerd onder de naam DiAS.

In 2016 heeft Mike Fraeye, zaakvoerder van MF Holding BVBA, C&C Computers and Communications N.V. overgenomen. De overname betekent niet alleen continuïteit, maar vormt door haar complementariteit een ideale match met een ander bedrijf van MF Holding BVBA, nl. het IT bedrijf Carfac BVBA.