Hardware

Virtualisatie + HA


Server virtualisatie

Bij veel organisaties is het aantal servers in de afgelopen jaren sterk gegroeid doordat er per applicatie een aparte server werd ingezet. Dit betekent overcapaciteit in hardware voor een beperkt aantal software applicaties. Tevens betekent dit een complex beheer en onrechtstreeks extra nodeloze kosten in onderhoud en elektriciteit. Server virtualisatie verhelpt dit probleem. In de praktijk biedt server virtualisatie en consolidatie reeds voordelen indien in een organisatie 3 of meer servers aanwezig zijn die gemiddeld minder dan 20% belast zijn.

C&C is erkend als officiële VMware Professional Partner.

vmware

Veeam

Veeam is hét herstel- en backupsysteem voor gevirtualiseerde servers. Met Veeam kan een gecrashte virtuele server rechtstreeks opgestart worden vanuit de backup, zelfs verschillende versies terug. De controle van de backup kan geautomatiseerd worden door een virtuele machine automatisch in een geïsoleerde omgeving op te starten en een script te runnen. Dit is dé manier om 100% zeker te zijn van een geslaagde backup. Veeam is ook dé tool voor het opzetten van een failover locatie met gegevens van een handvol minuten oud.

Wegens een succesvolle samenwerking tussen Veeam en C&C en de inzet van alle medewerkers, heeft C&C het partnerlevel met Veeam kunnen verhogen. C&C is nu Veeam Gold Pro Partner. HIerdoor kan C&C betere prijzen aanbieden aan haar klanten.

Veeam ProPartner_gold (8K)

High availability

Of HA verwijst naar de beschikbaarheid van (extra) hardware resources met de bedoeling zich te wapenen tegen uitval of storingen in de aanwezige server farm.

High availability kan door middel van zowel hardware (server clustering) als softwarematige oplossingen (failover software) die uiteindelijk als hoofddoel hebben het 'Single Point of failure' uit te schakelen. Door high availability te creëren wordt downtime geminimaliseerd, blijft de integriteit van uw gegevens bewaard en wordt business continuity gegarandeerd.

Voor meer informatie contacteer ons.