Hardware

Storage infrastructuur


Wat is storage?

Professionele storage/opslag lijkt een technologie waar men op het eerste gezicht liever niet in zou willen investeren.
Waarom? Omdat het geen rendement oplevert... denkt men. Niets is minder waar.. De investering in professionele opslag zal veel problemen juist voorkomen en onnodige uitbreidingskosten op langere termijn uitsluiten.
De afgelopen jaren won opslag aan belang door de groeiende behoefte aan onmiddellijk beschikbare gegevens en door wettelijke verplichtingen rond archivering.
Storage systemen winnen duidelijk aan belang en vereisen daarom de nodige kennis van uw IT-partner. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de verschillende soorten opslag.

Storage hardware

Direct Attached Storage of DAS is de opslag capaciteit waaronder de klassieke opslag verstaan wordt die door middel van interne hard disks die via SCSI, SAS, SATA of IDE technologie aangesloten zijn aan een PC of server.

Network Attached Storage of NAS staat voor een opslagmedium dat op het netwerk aangesloten is. Dit systeem maakt gebruik van het TCP/IP, ISCSI, SAS of F/C protocol voor de dataoverdracht. Bij NAS wordt het bestandssysteem beheerd vanuit het NAS systeem zelf, in tegenstelling tot SAN, waarbij het bestandssysteem beheerd wordt door servers.

Een Storage Area Network of SAN is een opslagmedium voor een serverpark dat apart via fiber channel of SAS technologie aangesloten is. SAN is specifiek ontworpen voor BLOK I//O. De computer/server regelt dus zelf de indeling van de via SAN aangeboden schijven.

Storage software

Beheer en minimaliseer risico's door een compleet storage management met optimale performantie en snellere toegang tot uw data.

Het hardware team van C&C levert in elk van bovengenoemde storage domeinen een oplossing op maat door beroep te doen op 2 HPE Technical Storage Specialists 1 HPE Storage Sales Specialist.

Voor meer informatie contacteer ons.