DIAS DMS-CRM

OCR & VRS


Optical Character Recognition (OCR)

OCR is de afkorting van Optical Character Recognition. De OCR functie zal na het scannen, de tekstuele inhoud van een document herkennen. Zo kunt u later via full-text search een document aan de hand van één of meerdere kernwoorden snel terugvinden.

DiAS maakt gebruik van ABBYY, één van de meest gerenommeerde OCR pakketten in de markt. De resultaten zijn afhankelijk van de kwaliteit van het gescande document. Met gebruik van VRS (zie VRS voor meer info) ligt de juistheid tussen de 90 en 99%.

 • U zoekt alle aankooporders waarin productnummer "PSSXP-1JP2K" voorkomt.
 • U wil een document terugvinden aan de hand van een uniek nummer.
 • U hebt een interessant artikel gelezen, maar herinnert zich slechts enkele kernwoorden.
 • U zoekt de meest recente catalogus waarin de boormachine van het merk "Bosch" type "PBH 240RE.IK" voorkomt.
 • ...

Virtual ReScan (VRS)

VRSlogo

VRS is een gepatenteerde technologie van Kofax die u in staat stelt documenten sneller en beter te scannen. VRS zorgt altijd voor een perfecte kopie door automatisch de juiste balans te bepalen tussen contrast en helderheid van een document.

Terwijl een document gescand wordt, voert VRS op iedere afbeelding verscheidene controles uit. Zo checkt VRS de afbeelding op helderheid, contrast, scherpte en uitlijning. Elke afwijking wordt direct door VRS hersteld, zodat steeds de best leesbare afbeeldingen worden geproduceerd.

Voordelen VRS:

 • Optimale kwaliteit :
  Dankzij VRS worden documenten na scanning omgezet in duidelijk leesbare afbeeldingen (herkenning van markeringen in fluor, filteren van gekleurde achtergronden, rechttrekken van schuine afbeeldingen, etc.).

 • Betere OCR :
  Hoe beter de kwaliteit van de afbeelding, des te beter het resultaat van de tekstherkenning. Een afbeelding van goede kwaliteit zorgt er dus voor dat de OCR functie maximaal kan renderen.

 • Minder opslag :
  Dankzij VRS krijgt u mooiere afbeeldingen zonder vervuiling waardoor de afbeeldingen ook veel kleiner zijn. Hierdoor kunt u ze sneller versturen en opvragen.

 • Geen herscannen :
  Eén van de meest tijdrovende handelingen is het herscannen van documenten. Steeds opnieuw de instellingen van de scanner aanpassen om een goed beeld te krijgen is niet meer nodig, VRS doet dit volledig automatisch.

 • Eenvoudiger :
  De gebruiker hoeft zich geen zorgen te maken over resoluties, beeldverbetering, etc. Het volstaat om de documenten in de scanner te plaatsen en VRS doet de rest.