DIAS DMS-CRM

Documentbeheer


dias-dms (39K)

Alle documenten beschikbaar wanneer u ze nodig heeft...

In heel wat bedrijven is een archief een -verplicht - noodzakelijk kwaad. Het vergt niet alleen heel wat tijd en ruimte, het is meestal ook onbegonnen werk om een document terug te vinden in één van de honderden of duizenden dossiers.

Bovendien heeft de sterke doorbraak van digitale communicatiemedia (digitale tekstverwerking, e-mail, etc.) op korte termijn een heuse revolutie veroorzaakt in ons communicatiepatroon.

Vroeger was het evident dat we communiceerden via papier. Vandaag is dit niet meer zo en kan het woord "document" heel ruim geïnterpreteerd worden.

Onder het woord "document" verstaan we zowel brieven, e-mails, telefoongesprekken, foto's, documenten aangemaakt in MS Word / Excel, multimedia, faxen, ERP-documenten, etc.

Het principe van een digitaal document management systeem is eenvoudig: de documenten die digitaal beschikbaar zijn worden zonder omwegen in DiAS gearchiveerd. Papieren documenten (facturen, leveringsnota's, artikels uit tijdschriften, etc.) worden eerst met een scanner gedigitaliseerd en komen zo in het systeem.

Voordelen van digitaal documentbeheer:

 • Tijd besparen:
  - geen tijdverlies met het zoeken en opbergen van documenten
  - gelijktijdig gebruik van documenten door meerdere personen
  - geen fysieke verplaatsing naar het archief nodig
 • Kosten verlagen.
 • Serviceverbetering door onmiddellijke toegankelijkheid van de informatie.
 • Ruimte besparen (uw fysiek archief kan grotendeels vernietigd worden)
 • Betere beveiliging van de documenten.
 • Wereldwijde toegankelijkheid van uw archief.